Huset Venture Nordjylland og GlobalTools indgår partnerskab for at styrke beskæftigelsen, skabe fleksible arbejdsløsninger og bidrage til samfundsøkonomien

Stefan Berg – direktør for GloblTools (Foto: Pressefoto)
Profilbillede

Huset Venture Nordjylland (HVN) og GlobalTools har indgået et spændende samarbejde, der viser, hvordan private virksomheder kan bidrage til kommunernes arbejde med at løse komplekse beskæftigelsesudfordringer.

Partnerskabet går ud på, at GlobalTools får løst nogle af deres daglige opgaver, samtidig med at Huset Venture Nordjylland hjælper mennesker med funktionsnedsættelser med at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Huset Venture Nordjylland har et erfarent team, kendt som Team Venture, der er specialiseret i at tilbyde skræddersyede forløb til mennesker med særlige psykiske udfordringer. Team Venture er dedikeret til at hjælpe mennesker ikke kun med at genindtræde på arbejdsmarkedet, men også med at mestre dagligdagens udfordringer og opnå en stabil hverdag.

Deres støtte omfatter alt fra at etablere et velfungerende hjemmeliv til at hjælpe deltagerne med at tilpasse sig kravene på en arbejdsplads og udføre deres opgaver.

Næsten alle deltagere, der har gennemført et forløb hos Team Venture, har opnået afklaring om deres fremtid, og de, der har været klar til arbejdsmarkedet, har stort set alle fået job i forbindelse med forløbet.

Dette bekræfter anbefalingerne fra reformkommissionen om det værdifulde samarbejde mellem kommuner og private aktører, der ikke kun gavner deltagerne, men også styrker samfundsøkonomien.

Rentabel og fleksibel virksomhedsløsning
For GlobalTools, der er beliggende i den moderne erhvervspark i Støvring, har samarbejdet med Huset Venture Nordjylland vist sig at være en rentabel og fleksibel virksomhedsløsning.

Selvom social ansvarlighed ikke var den primære overvejelse for direktør Stefan Berg, da han blev kontaktet af Charlotte Fischer fra Team Venture, fandt han ideen yderst interessant.

- Som virksomhedsejer må jeg først og fremmest se på, om et samarbejde er rentabelt for os, understreger direktør Stefan Berg.

- Vi gør allerede en del for at tage socialt ansvar, både i form af lokale sponsorater, men også i forhold til at hjælpe mennesker tilbage på arbejdsmarkedet. Vi har ofte praktikanter i arbejdsprøvning, og så har vi en medarbejder ansat i fleksjob.

- Da jeg modtog henvendelsen fra Huset Venture Nordjylland (HVN), passede det lige nøjagtig med, at vi stod overfor en omstrukturering, fortsætter Stefan Berg.

- Efter en optimering af virksomhedens lagerstyring, søgte vi nu i højere grad efter en anden type arbejdskraft. Hertil passede de muligheder som HVN præsenterede for mig lige nøjagtig til vores behov. 

En løs der også giver overskud i dagligdagen for GlobalTools andre medarbejdere
Stefan fortæller også om, hvordan samarbejdet har gjort det muligt at løse opgaver mere fleksibelt, samtidig med at hans fastansatte medarbejdere kan fokusere mere på deres kerneopgaver.

- I starten handlede det mest om at få løst nogle pakkeopgaver på lageret, men over tid er også andre opgaver kommet med. F0r eksempel har vi fået en ’Husalf’, der tager sig af alt det vi ellers ikke lige har tid til.

- Det sparer både mig, og mine ansatte for at skulle koncentrere os om små opgaver som indkøb af kaffe og morgenbrød, rengøring og vedligehold af kaffemaskinen og tømning af opvaskemaskinen.

Hvem er Team Venture?
Team Venture, en del af Huset Venture Nordjylland, tilbyder et samarbejde, der hjælper mennesker med at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Teamet består af en teamleder, medarbejdere og deltagere. Teamlederen fungerer som en kontakt mellem virksomheden og Team Venture, og står for aftaler samt mentorordninger.

Medarbejderne er personer i fleksjob, og de udfører arbejdet, som virksomheden betaler for. Disse medarbejdere er tidligere deltagere, der nu hjælper andre deltagere med at komme tilbage til arbejdsmarkedet. Deltagerne er personer, der har haft svært ved at finde beskæftigelse af forskellige årsager.

Team Venture tilbyder støtte og vejledning for at hjælpe dem med at komme igennem hverdagen og finde beskæftigelse. Teamet udfører opgaver som plukning og pakning af webordrer, rengøring, opdækning og afrydning, vedligeholdelse af udearealer samt håndtering og sortering af affald og emballage.

Gennem samarbejdet med Team Venture opnår deltagerne ofte succes med at komme tilbage til hverdagen og arbejdsmarkedet, især efter tidligere langvarige forløb uden afklaring. 

Kilde: Huset Venture Nordjylland
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.